Nyheder

14/05 - Ny udbyder på sameday / aften levering. Hvad giver det af muligheder og hvad siger kunderne?

I sidste uge kom Post Nord på banen i forhold til at imødekomme markedet med flere og mere fleksible løsninger til forbrugere/kunder. Igennem det seneste år, når jeg har deltaget i seminarer omkring trends indenfor logistik, så har der tit stået ” Sameday – Aften levering” som et af de produkterne transport virksomhederne skulle komme med på markedet.

Det har faktisk været muligt i al den tid, men nu begynder trenden for alvor at få sin realitet. Hvorfor så det? Ja, årsagen er simpel: PRIS. Tidligere lå niveauet  på 50-70 kroner – Nu kan man få leveret en pakke samme aften i et uhørt niveau, samme dag man bestiller varen til. Prisen er imellem 30-50 kroner. Hvilket er en attraktiv pris for den danske forbruger og ikke mindst virksomhederne.

Det er primært nye transport udbydere, der er gået ind på dette marked. Senest Post Nord, Best Transport, DAO365 og Burd har godt gang i forretningen.

Hvorfor har eksisterende transport virksomheder så ikke fulgt med? De vil ikke underbyde deres egne produkter. Flere af disse virksomheder tjener rigtig gode penge på det vi tidligere kaldte ”express” leveringer, som typisk lå i et +150 kroners leje eller dyrere.

For den danske forbruger, og ikke mindst virksomheder, der ønsker at tilbyde flere og bedre transport løsninger til deres kunder og gøre logistik til et konkurrence parameter, så er aftenlevering til overkommelig pris, gode nyheder. Hvem ønsker ikke at kunne få sin pakke leveret samme aften mod et mindre gebyr, set i forhold til den normale leveringspris? – Nu kan du få den til samme niveau eller en beskeden ekstra pris. Men du modtager pakken – I DAG !

Husk, det handler ikke om, hvad I som virksomhed formoder, at jeres kunder ønsker af muligheder – det handler om at give dem muligheden. Det giver jer mulighed for at adskille jer fra konkurrenterne. Samtidig kan man måske også reducere sine fragt omkostninger, da nogle virksomheder taber penge på den almindelige fragt. Her vil forbrugere gerne betale til fuld pris på fragten. Nogle virksomheder tilbyder som en del af deres ”kundeloyalitets program”  en ekstra fordel, der kunne være same day/aften levering.

Lige nu er det primært storkøbehavn, hvor man kan få leveret sine pakker, men det forventes udrullet til hele Sjælland. Dao365 har lanceret same day i Danmark største byer.

Hvilke features tilbyder disse transportører så?

  • Fuld track and trace og nogle med live feed samt advisering til modtageren om, at nu er pakken på vej eller et forventet leveringstidspunkt.
  • Integrerbart i jeres webshop ved en API løsning og ikke manuel løsning, som man tidligere har set.
  • Afhentning og levering samme dag – afhænger naturligvis af placering og volume.

Den store udfordring er den interne logistik? Hvor sent kan vi få gjort pakkerne klar og igennem vores flow?

Nye muligheder for brands og virksomheder – Ship from Store.

Forbrugerne ønsker flere og hurtigere løsninger og det giver logistiske udfordringer på flere måder.  Derfor kigger flere virksomheder at levere hvor og når kunderne ønsker det.

Det giver god mening, at man kan stå i butikken og skulle varen ikke være på lager – Ja, så kan man få den i morgen – I butikken eller leveret til udleveringssted eller hjemmeadressen.

Mange virksomheder har dog lagerbindinger flere steder og har egne butikker og her kan ”ship from store” være en god mulighed for at imødekomme ønsket om hurtig levering.

Hvad siger kunderne ?

Flere af de virksomheder, som har valgt at tilbyde disse services melder om positive tilbagemeldinger fra kunderne. Dette giver større kundetilfredshed og loyalitet.

Så hvad venter I på ?

 

Skrevet af:

Frank Buchmann, Direktør i Greenway Logistics. Version 2.

Kontakt data: Frank Buchmann, 6040 0000


Kontakt os

    Gratis Logistik rådgivning