Nyheder

20/09 - Sample Consolidation

Fra 2018 blev et nyt logistisk koncept skabt af Greenway Logistics for at håndtere sænkning af omkostningerne ifbm. forsendelse af prøver. Efter en indledende testperiode med nogle store brands i Holland blev konceptet til sidst fuldt operationel i starten af 2019. Det betyder, at alle prøver fra Kina kan sættes i gang med dette nye koncept og flere lande følger. Konceptet er i øjeblikket tilgængelig for alle brands i Holland, Belgien, Danmark og Sverige.

Besparelser i Sample Consolidation konceptet har hidtil ligget mellem 25% til 35% for de deltagende brands. Derudover er der en væsentlig CO²  besparelse i dette. Selvom luftfragt stadig er en relativt stærkt forurenende måde at transportere på, kan skift fra mange små individuelle forsendelser til større konsoliderede regulære luftfragt gøre en forskel på 20 til 40% afhængigt af den nøjagtige CO²-beregningsmodel.

Det grundlæggende koncept Sample Consolidation drejer sig om at reducer antallet af alle prøver, der skal sendes kurer og flytte til en ugentlig konsolidering med luftfragt, der er betydelig billigere. Dette er normalt tilfældet for de fleste af salgsprøverne, men det har vist sig også muligt for en del af produktionsprøverne.

Selve processen fungerer således, at vores logistisk partner i Kina henter alle prøver på fabrikkerne og bringer til et lokalt distributionshub. Dette gøres regionalt, hvor f.eks. Shanghai / Ningbo / Nanjing er en region, samt Shenzhen / Donguan / Guangzou er en region. På denne konsolideringsskala kan masser af fabrikker slutte sig til, og tilstrækkelig luftfragtmængde kan let nåes på ugentlig basis.

Efter modtagelse og registrering af alle prøver vil vores logistiske partner sende en oversigt til brandet, der derefter vælger en af to muligheder for hver prøve. Tidsfølsomme prøver vil stadig blive sendt ud med kurer, mindre tidsfølsomme prøver gemmes og konsolideres i en ugentlig garanteret flyvning (i øjeblikket på fredage). Afhængigt af antal og mængder bliver fragtbesparelserne bedre.

I dette koncept garanteres tidsfølsomheden og den høje kvalitet ved at holde den ‘gamle’ kurerproces på plads, samtidig med at der tilføjes en anden valgfri langsommere proces. Alt gøres på en 100% kontrolleret måde, og alle forsendelsesbeslutninger træffes dagligt af de respektive brands. I øjeblikket er denne proces udviklet og styret med to eksisterende samarbejdspartnere fra Greenway Logistics, som har bevist sig indenfor mode -og livsstilsspecialister og er i stand til at håndtere logistiktjenester af høj kvalitet.

I sin rolle som logistisk rådgiver og udvikler for medlemmerne af de europæiske mode branche foreninger, er Greenway Logistics i stand til at etablere et sådan koncept for ethvert brand. Oplevelsen er også, at brandet får mere greb og gennemsigtighed om de faktiske forsendelses mønstre fra fabrikkerne.

 

Schematic representation Sample Consolidation concept:

 

Current situation

New situation

 


Gratis Logistik rådgivning